Gastronomia

Wbrew pozorom papu na imprezach tego typu jest bardzo istotne. Dodaje sił by dalej się bawić, pozwala spróbować nowych rzeczy, których się nie je na co dzień, a czasem dodaje niepowtarzalnego klimatu całej imprezie. Niby można wcinać zupki chińskie lub zamówić pizzę, ale jednak w jedzeniu dostępnym i przyrządzanym bezpośrednio na konwencie jest jednak pewna magia. W tym dziale dowiecie się, co będziecie mogli zjeść na naszej imprezie. Znaczna większość stoisk, które tutaj znajdziecie, będzie się znajdować w naszej Strefie Gastro na IV piętrze budynku A. Zapraszamy!

Bufet Animatsuri

Od prawie początku istnienia naszej ekipy zawsze staraliśmy się dopilnować, by jedzenie było dostępne na miejscu o każdej porze dnia i nocy. Nasz bufet posiada głównie dania szybkie w przyrządzeniu, ale tanie i sycące. Poza tym będą dostępne również mniej typowe smakołyki jak np. Bubble Tea, Pancake’i i wiele więcej.

 

Herada

Herada to duet kucharzy, którzy od 2012 roku dostarczają na naszych imprezach różne azjatyckie potrawy. Co konwent menu jest nieco inne i wszystko jest przyrządzane na miejscu, dzięki czemu zachowuje świeżość i niepowtarzalny smak. Tym razem będą to onigiri, a także ramen. Warto sprawdzić.

 

Wasabi

Restauracja Wasabi, choć już nie posiada lokalu, to nadal lubi do nas wpadać z pysznym żarełkiem. Na Animatsuri będą podawać okonomiyaki, czyli swego rodzaju placki, które będą dość mocno urozmaicone smakowo. Jeśli macie ochotę na spróbowanie potraw przyrządzanych przez jedną z najlepszych susharni w Warszawie, to serdecznie zapraszamy!

ToroToro

ToroToro sushi to stosunkowo młoda warszawska susharnia, której właściciel i jednocześnie sushi master, jeszcze do niedawna był dość rozpoznawalną osobą w polskim fandomie mangi i anime. Jego specjałów można było już posmakować przy konwentowym grillu, ale tym razem już oficjalnie przejmuje pałeczkę głównego dostarczyciela sushi na naszej imprezie. Naprawdę warto spróbować, co ma w zanadrzu.

 

Furoszron

Kakigori to przysmak oferowany przez Furoszron. Firma ta od lat jeździ po najróżniejszych festiwalach i festynach w celu popularyzacji tego deseru. Kakigori to kruszony lód o konsystencji niemalże śniegu, do którego dodawany jest sok i kandyzowane mleko. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować, to będzie to najlepszy moment. 

%d bloggers like this: